06-53922577

info@puurontspanning.nl

ma 14.00-18.00 | woe 9.30 - 17.00 | vrij 9.30 - 17.00 | za 10.00 - 16.00

Onze voeten krijgen niet de aandacht die ze nodig hebben. Zij dragen ons de hele dag, we staan en lopen op ze. In de winter zitten ze verstopt in schoenen en sokken.
Je voeten liggen aan de basis van je gezondheid. Door je voeten op de juiste manier aan te raken activeer je het zelfhelende vermogen van je lichaam.

Je voeten zijn de poort naar je gezondheid.

Voetreflexologie wordt in landen als China, India en Japan al eeuwenlang toegepast ter bevordering van de gezondheid. In 1975 werd er een wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van voetreflexologie. De belangrijkste conclusie was dat voetreflex werkt en je lichaam word geactiveerd via de meridiaanbanen en het zenuwstelsel.

Je voet bevat ongeveer 7.000 zenuwuiteinden. Deze zenuwen lopen omhoog via je benen en staan in verbinding met zenuwen in he gehele lichaam. Wanneer er een disbalans ontstaat in je lichaam, ontstaat er een ophoping van verschillende chemische stofjes rond de uiteinden van de zenuwen in de corresponderende zone op de voeten.

Door hier een impuls op te geven worden deze chemische stofjes in beweging gebracht, worden gefilterd door je nieren en op een zachte manier afgevoerd.

Je voeten zijn spiegels van je lichaam. Elk lichaamsdeel heeft een corresponderende reflexzone op de voet. Op de rechtervoet zitten alle corresponderende zones van de rechterkant in je lichaam en op de linkervoet alle zones die betrekking hebben op de linkerkant van je lijf.

Door de zones te masseren en hier druk op uit te oefenen worden organen en lichaamsdelen bereikt en wordt de vitaliteit en lichaamskracht gestimuleerd.

Je tenen corresponderen met je hoofd en nek, de bal van je voet met het borstgebied, het zachte deel van je voet met het boven-, middendeel van je buik, je hiel met je onderbuik en bekken, de binnenkant van de voet met je wervelkolom en de buitenkant van je voet met je armen en benen.

Voetreflexologie kan verlichting bieden bij de meest uiteenlopende klachten zoals bij stress, burn out, hoofdpijn, obstipatie, verteringsproblemen, vermoeidheid. Daarnaast is voetreflexologie ook heel ontspannend.